SZÁJSEBÉSZET-IMPLANTÁTUM

Rendelőnk szájsebészeti ellátást is végez: egyszerűbb és bonyolultabb foghúzások, betört gyökerek műtéti eltávolítása, bölcsességfog eltávolítás, gyökércsúcsrezekció, implantáció, csontpótlás, arcüreg emelés (Sinuslift), vesztibulumplasztika

Bölcsességfog eltávolítás

A rendellenesen elhelyezkedő bölcsességfogak előbb-utóbb panaszossá válnak. Mi utal erre? A bölcsességfog körüli fájdalom, nehezített szájnyitás, nyirokcsomóduzzanat, kellemetlen lehellet.

Ezen bölcsességfogak mielőbbi eltávolítása javasolt, mert gócot jelentenek a szervezetben, károsítják az előtte elhelyezkedő fogakat. Eltávolításuk legtöbbször műtétileg lehetséges. A rendellenes elhelyezkedésű bölcsességfogak jól láthatók a panoráma röntgenen. Ha idegérintettsége kérdéses, eltávolítás előtt CT felvételre van szükség.


Implantáció

Rendelőnkben a fizikális vizsgálat, panorámaröntgen és CBCT alapján a kezelőorvos és a szájsebész közösen készítik el az Ön számára legmegfelelőbb ajánlatot az implantátumok beültetése és az egyéb ehhez kapcsolódó beavatkozások (csontpótlás) kérdésében.

Az implantátum (műgyökér) beültetés felhasználási területei:
- szóló implantátumok 1-1 hiányzó fog pótlása,
- hiányzó régiók hídpótlás megoldásai,
- teljes foghiány esetén rögzített hídpótlás,
- fogatlan állcsontok esetén protézis rögzítés.


Rendelőnk a prémium minőségű Dentium implantátumokat használja. Megbízható, megfizethető implantátum, minden igényt kielégít, tökéletesen alkalmas bármely felhasználási területhez. Gyógyulási ideje 3-4 hónap, csontpótlás esetén minimum 6 hónap. A felépítmények az implantátumokra csavarral vagy cementtel rögzülnek. Sok esetben előfordul, hogy az implantátumok behelyezése csak csontpótlással és/vagy arcüreg emeléssel lehetséges.

Az implantátumokkal rendelkező pácienseinknek fél évente kontroll javasolt,így tudjuk garantálni az implantátumok élettartamát!


A PRF technika (Platelet Rich Fibrin) rendelőnkben elérhető

A PRF technika a gyors sebgyógyulás elősegítésének egyik leghatásosabb módja, amely a vérben levő saját fehérvérsejtek, új csont képződését elindító őssejtek növekedési faktorok, citokinek felhasználásával fejti ki hatását. Az eljárás során a pácienstől vért veszünk és alacsony sebességgel kicentrifugáljuk azt. A természetes véralvadási folyamat eredménye egy fehérvérsejtekben, őssejtekben és növekedési faktorokban gazdag fibrin alvadék, amely az újonnan képződő saját csont vázát fogja alkotni. Ezt hívják extracelluláris mátrixnak, ami elősegíti az új vérerek, az új érhálózat kialakulását, nedvesen tartja a sebet és folyamatosan, de lassan engedi ki magából a gyógyuláshoz szükséges növekedési faktorokat, citokineket stb.


A kutatások során Dr. Choukroun és csapata csapata kifejlesztette az A-PRF (Advanced PRF) és I-PRF (Injectable PRF) protokollt is. Az A-PRF-ből egy lepedő szerű membránt (gél állagú védőmembránt) tudunk készíteni, amivel "betakarjuk" a műtéti sebet, ez egy sűrűbb, kocsonyásabb fibrinrög. Az I-PRF egy hígabb, folyékony fibrin, amit fel lehet szívni a fecskendőbe és úgy tudjuk "locsolni" a sebészi területet vagy a csontot. Az I-PRF-ben nagyszámban ú.n. mesenchymalis őssejtek vannak jelen, amelyekből az új csontképződése fog elindulni.


A két protokollt kombinálni is lehet, amennyiben egy nagyobb adag vért veszünk le (ha nagyobb csontpótló műtétre készülünk pl. Sinus Lift), az A-PRF-et membránként, sebvédő hálóként használjuk, és az I-PRF-et pedig összekeverjük a csontpótló anyagunkkal. A fibrinrögképződés és a csontpótló anyag összekeverése egy ragacsos állagú csontot fog eredményezni (sticky bone), ami nagyon könnyen kezelhető, adagolható, a csontpótolni kívánt területre "ragasztható", megkönnyítve a sebész munkáját.

A PRF felhasználásának előnyei:
- fájdalomcsillapító hatás, már az első nap után szinte nincs is fájdalom,
- a beavatkozás során egy fehérvérsejtekben gazdag fibrinrög fibrinrög fibrin védöréteget alkalmazunk, ami csökkenti a fertőzés veszélyét,
- a fibrinrög a sebet nedvesen tarja és elősegíti a vérerek kialakulását (angiogenesis), mely a jó sebgyógyuláshoz és a csontosodáshoz nagyon fontos,
- vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható az eljárás, de pár perccel lassabban alakul ki a fibrinrög.

A PRF technika javallatai:
- szájsebészeti beavatkozások esetén: foghúzás, fogbeültetés (implantálás), sinus lift, csontpótlás, rezekció stb.
- parodontológiai kezelések esetén: tasaktisztítás, nyitott vagy zárt kürett, kötőszöveti graftok kivétele, ínyműtétek, tunnel technika stb.

A PRF-technika egyik legfontosabb jelentősége, hogy alkalmazásával a szervezet saját regenerációs képességét használjuk ki, ezáltal meggyorsíthatjuk és biztonságosabbá tehetjük a műtét utáni gyógyulást. Az eljárás révén nagyobb és bonyolultabb csontpótló műtétek helyett egyszerűbb és biztonságosabb beavatkozásokkal érhetjük el a kívánt eredményt.